در نگارخانهی آسمان فرهنگستان هنر، مجموعهای از عکسهای بینالمللی با موضوع خانواده به نمایش گذاشته شده است.

نمایشگاه عکس«خانواده»، شامل ۱۳۰ اثر ۵۰ در۷۰ است که بیش از ۳۰ عکاس بین المللی، با نگاهی مدرن، خانواده و پیوندهای عاطفی آن را عکاسی کردهاند.
خانواده در شادیها و ناراحتیها، بهترین انتخاب برای هر فرد است و این امر را امروزه، اندیشمندان حوزههای اجتماعی و فکری، پذیرفتهاند. این نمایشگاه در صدد است حضور افراد خانواده را در مراسم و آیینهای مختلف، و از نگاه عکاسان بینالمللی به نمایش بگذارد.
آثار به نمایش درآمده، شامل تصاویر عکاسان کشورهای مختلف جهان از ایران، آفریقای جنوبی، آمریکا، ازبکستان، ایتالیا، ترکیه، هند، بنگلادش، لیبی، پاکستان، قطر و…است.
نمایشگاه عکس«خانواده» از عصر سه شنبه ۳۱ تیرماه آغاز به کار کرده و به دلیل استقبال عمومی و همچنین ایجاد فرصت و امکان بازدید تمامی علاقمندان هنر عکاسی از این نمایشگاه، زمان برپایی نمایشگاه عکس «خانواده» تا ۱۵ شهریور ماه تمدید شد.
علاقهمندان میتوانند جهت بازدید از نمایشگاه هر روز به گالری مجموعه آسمان به نشانی، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، بالاتر از خیابان شیرکوه، پلاک ۴۷ مراجعه نمایند.
جلال جعفرپور

معبد Shreekanteshwara و یا Nanjundeswara حدود ۲۵ کیلومتری میسور،۲۰۱۳- عکاس: جلال جعفرپور
یکی از کتابهایی که با خودم به هند آوردم کتاب هندوئیسم بود که به نظرم اطلاعاتش جالب و خواندنی به نظر رسید، البته کتاب با نثر خواص خود و یا شاید بخاطر ترجمهی آن باشد، که شاید می بایست چند دور مطالب را خواند تا بهتر تفهیم شود؛ در نتیجه تصمیم گرفتم بخشهایی از آنرا خلاصه کنم و تقدیم خوانندگان علاقهمند به مطالعه درباره هند نمایم، امید اینکه حاصل واقع گردد.
کتاب هندوئیسم یا همان آیینهای هندو، توسط کیشتی مُهَن سن(Kishiti Mohan sen) نویسندهی هندی در متن های هندو می باشد، او چندین کتاب درباره جلوههای گوناگون هندوئیسم، رساله درباره نظام کاست و تحقیقی درباره موضوع زن در هند باستان دارد. هندوئیسم(Henduism) آئینی است که بیش از پنج هزار سال همهی جنبش های فرهنگی و دینی هند را به خود جذب کرده است. آثاری مثل چهارودا(Veda)، اوپه نیشدها(Upanishad)، گیتا، رامایانه، قهاباراته، پورانه ها، فلسفه های معروف به «شش فلسفه»، غزل های جنبشهای بکتی(Bhakti) و عارفان هند همه در هندوئیسم آورده شده است. ادامه ی نوشته

این اثر، بررسی مسایل کشورهای قاره آفریقا با استفاده از مشاهدات میدانی و مطالعات نویسنده در حوزه آفریقاست تا به زعم نگارنده با استفاده از موضوعات مربوط به اندیشه، فرهنگ، تمدن، اقتصاد و تجارت به کارگرفته شده، مفروضهای غیر واقعی در مورد آفریقا را بازبینی کند.
در این کتاب سعی شده است با تجزیه و تحلیل نقش استعمار در این قاره، مهمترین مسایل اقتصادی ـ سیاسی آفریقا نشان داده شود.
نویسنده، هدف از نوشتن این کتاب را آشنایی با اوضاع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشورهای این قاره میداند. در این کتاب تلاش شدهاست، تا حد ممکن اطلاعات کلی که شامل جلوههایی از فرهنگ و تمدن آفریقا از جمله ادیان و سنتهای بومی، فرهنگ و هنر، رقص و موسیقی، اقوام، قبایل و گروههای نژادی، نفوذ مسیحیت و رقابت آن با اسلام، سوابق استعماری کشورهای امپریالیستی و مبارزات مردم آفریقا برای رسیدن به استقلال و همینطور گزارش برخی از تحولات نوین آفریقا در فصول مختلف ارایه شود.
کتاب در شش فصل با عناوین «ویژگیها و اهمیت قاره آفریقا»، «آفریقا در مسیر استقلال و اتحاد»، «سنتها و قومیتها در آفریقا»، ادامه ی نوشته
جلال جعفرپور

تصویر۱: جشن داسارا در میسور، عکاس جلال جعفرپور، ۱۳۹۱،هند، میسور
جشنوارهی داسارا در یک کلام ساده، پیروزی خیر بر شر است. داسارا در میسور یکی از جشنواره های مشهور و پرشکوه هند است. شهر میسور دارای سنت طولانی جشنواره Dasara یا Dussehra است، که می توان به عنوان جشنواره ۱۰ روزه در جنوب هند نامید. این جشنواره نخستین بار در سده پانزده میلادی و در آغاز حکومت شاه ویجایانگار در کارناتاکا ایالت میسور آغاز شده است. در این روز لرد رام (Lord Ram) خدای شیاطین به نام ِ راوان (Ravan) که همسرش سیتا (Sita) رو دزدیده بود می کُشد. وقتی راوان همسر رام رو میدزدد، رام به همراهِ برادرش لاکشمان (Lakshman) و یکی از مریدانش به نام هاتومان (Hanuman) برای نجاتِ همسرش به جنگِ راوان میرود. جنگ مقابل ِ راوان نزدیک به ده روز طول می کشد و رام، همسرش ادامه ی نوشته
جلال جعفرپور

تصویر۱: مرد هندو که در دستان خویش خاکستر همسرش را دارد، که آماده وداع با او و انداختن خاکسترش در آب مقدس است. عکاس : جلال جعفرپور سال ۱۳۹۲ – هند، میسور
فیلم کلاغ برای جشنواره (SHORT FILM FESTIVAL / 31 January – 8 February, 2014 ) در فرانسه فرستاده شد.
باورهای فرهنگی مرگ در دهه اخیر مورد توجه انسان شناسان و جامعه شناسان بوده است. شناخت مرگ و مناسک آن به عنوان یک پدیده فرهنگی – اجتماعی دارای شیوه های آیینی خاص خود می باشد، که با استفاده از تحقیقات فرهنگی در این حوزه اهمیت و نقش آنرا برایمان بیش از پیش روشن خواهد کرد.
مرگ یک تجربه جهانی است. مهم نیست که در چه فرهنگی، دینی، نژادی، و کشوری هستیم چون براستی همه ما میمیریم. اما چگونگی رویکرد ما به مرگ، چگونگی ما در مورد درد ادامه ی نوشته
سومین کنفرانس بینالمللی «تفکر اجتماعی در خاورمیانه و شمال آفریقا»، توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و با همکاری و حمایت انجمن جامعه شناسی ایران، دانشگاه ملی سنگاپور و انجمن بینالمللی جامعهشناسی در روزهای ۲۰ و ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۲ (برابر با ۱۱ و ۱۲ دسامبر ۲۰۱۳) در تهران برگزار میشود.
موضوع اولین و دومین دورهی این کنفرانس بینالمللی که توسط انجمن جامعهشناسی ایران و انجمن بینالمللی جامعهشناسی در تهران برگزار شد، تفکر اجتماعی و جامعهشناسی در خاورمیانه و شمال آفریقا بود که در آن متفکران و نظریهپردازان بزرگی از خاورمیانه و شمال آفریقا و همچنین محققانی از کشورهای اسلامی به ارائهی نظریات و مفاهیم جامعهشناسی مورد نظر خود پرداختند.
سومین دورهی این کنفرانس با هدف توسعهی موضوعات مورد بحث در جامعهشناسی و همچنین تاکید بر برنامههای کاربردی، در موضوعات زیر از علاقهمندان دعوت به عمل میآورد: ادامه ی نوشته

خانه هنرمندان ایران از ۲ تا ۴ اسفند ماه میزبان روزهای فرهنگی ترکیه می شود.
در این رویداد فرهنگی سه روزه، که با مشارکت سفارت ترکیه و خانه هنرمندان ایران برگزار می شود، به فرهنگ و هنر کشور ترکیه، در حوزه های سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی و نیز جاذبه های فرهنگی و گردشگری پرداخته خواهد شد.
همین طور نشست خبری این رویداد فرهنگی، صبح یکشنبه ۲۹ بهمن ماه ساعت ۱۱ در محل تالار استاد غلامحسین امیرخانی خانه ی هنرمندان و با حضور سفیر کشور ترکیه در ایران و مدیر عامل خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد. ادامه ی نوشته
به عقیده دکتر ناصر فکوهی عضو هیئت علمی گروه انسان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ، با اینکه چین و ایران دارای ارتباط و تشابه فرهنگی دیرینه و تاریخی بوده اند ، اما اکنون که چین در حال بازسازی و تقویت موقعیت اقتصادی و اجتماعی و علمی خود در سطح جهان می باشد و در این راه توفیقات فراوانی هم کسب نموده و ایران نیز درحال تلاش برای قدرتمند ساختن خود در زمینه های فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی است ، این ارتباطات متاسفانه به شدت کاهش یافته و تبادل فرهنگی و اطلاعاتی آنچنانکه باید میان این دو فرهنگ صورت نمی گیرد . ادامه ی نوشته
نخستین همایش ” انجمن بین المللی انسان شناسی و مردم شناسی ایران ” با موضوع ” خویشاوندی در ایران و کشورهای همسایه ” که قرار بود از سی ام فروردین تا یکم اردیبهشت ۸۷ (۱۸ تا ۲۰ آوریل ۲۰۰۸ ) در محل دایره المعارف بزرگ اسلامی برگزار شود به تعویق افتاد .
این تاخیر بنابر اعلام انجمن ایرانشناسی فرانسه و دایره المعارف بزرگ اسلامی به دلیل بیماری دکتر کریستیان برومبروژه _ مدیر انجمن ایرانشناسی فرانسه و عضو هیئت علمی همایش _ بوجود آمده است . مسئولین برگزاری همایش احتمال می دهند همایش در تیر ماه سال جاری برگزار شود .
تاریخ دقیق برگزاری همایش هنوز مشخص نیست.
سایت خبری میراث فردا
خبرنگار : فاطمه رکوعی